• 20.06.2024 -
  • Sää: 14.03°C
Julkaisija: Admin Julkaistu: 27.07.2023 11:56

Kaksi suppailevaa lasta katosi vanhempien näköpiiristä merelle Ugissa

Sup-laudoilla liikenteessä olleet 10- ja 14-vuotiaat katosivat vanhempiensa näköpiiristä Uudenkaupungin Santtionrannan uimarannalla keskiviikkoiltana hieman yhdentoista jälkeen. Saatuaan hälytyksen Merivartiosta määritteli tilanteen meripelastuksen hätätilanteeksi, joten etsintöihin osallistui myös poliisin, pelastuslaitoksen ja ensihoidon yksiköitä.

Hieman yli puolen tunnin etsintöjen jälkeen poliisin lennokki havaitsi kaksi sup-lautailijaa vajaan kilometrin päässä uimarannasta.

– Pelastuksen vene sitten lähti siinä vastaan ja tämä kaksikko lähti sitten suppailemaan kohti rantaa. Ymmärsivät varmaan siinä kohtaa, kun oli vähän vilkkuja rannassa, että nyt on jotain menossa, Merivartioston meripelastusjohtaja Tomi Maunu kertoo.

Pelastuslaitoksen vene saattoi lapset rantaan.

Maunu korostaa vanhempien vastuuta vedessä ollessa. Lapset tulisi aina pitää etäisyydellä, josta vanhemmat voivat itse pelastaa heidät vahingon sattuessa. Meripelastusjohtaja neuvoo myös aina käyttämään pidemmillä suppailumatkoilla pelastusliivejä, jotka ovat mieluiten kirkkaan väriset.

– Jos on kirkkaat pelastusliivit yllä, vanhempien valvonta helpottuu ja myös muu vesiliikenne havaitsee helpommin, Maunu neuvoo.


Kommentointi (0)

Vastaa

Tulevat tapahtumat

Lisää tapahtumia